Skip to main content

Hersentumor patiënt, wat nu?

Als je, meestal van de één op de andere dag, te horen krijgt dat je een hersentumor hebt, staat je wereld op zijn kop. In de meeste gevallen is het voor de patiënt een grote schok waar men totaal niet op voorbereid was. Er zullen vaak enorm veel emoties door je heen gaan zoals verdriet, angst, boosheid en onzekerheid.

Veel patiënten kunnen dit slechte bericht niet meteen goed bevatten omdat ze nog niets voelen of merken. Het lijkt dan dat de ziekte iemand anders overkomt of dat er een enorme vergissing door de dokters is gemaakt. Het echte besef komt vaak later en de eerste weken en vaak ook maanden na de diagnose zijn dan moeilijk en verwarrend.

Wanneer het eenmaal goed doorgedrongen is komen er vaak heel veel vragen. Belangrijke vragen over de kans op genezing. De doktoren zullen de patient overspoelen met nieuwe informatie.en iedere situatie is uniek. Toch is er heel veel informatie over hersentumoren en zeker als de dokter, precies gezegd heeft om wat voor soort hersentumor het gaat kan de patiënt zich zijn nieuwe situatie gaan eigen maken. Middels dit deel van deze website willen we hersentumor patiënten zoveel mogelijk helpen in de periodes en onderzoeken die gaan komen.

Als je een diagnose hersentumor hebt gekregen zet dat vaak alles in een ander daglicht. Iedereen gaat daar anders en op zijn eigen manier mee om. Belangrijk blijft goed contact hierover met je naaste omgeving maar er zijn ook heel veel professionele hulpverleners op dat gebied. Daarnaast proberen we deze website zo compleet mogelijk te houden zodat een patiënt ook in een latere fase hier altijd terug kan komen voor de dan actuele en benodigde informatie.

Gebruik het menu of de zoekfunctie voor meer informatie over dit onderwerp.

Grey matters

Hersentumor onderzoek

Staat nog in de kinderschoenen

Twee hersentumor doktertjes stophersentumoren

Steun 100% hersentumor onderzoek!

Doneer nu

 

Volg onze actuele hersentumor informatie en nieuws.

Blijf op de hoogte